Sitges posa ordre a les associacions cannàbiques

El ple de Sitges va aprovar aquesta setmana una ordenança que regula les associacions de cànnabis a la ciutat. La normativa preveu que no es puguin obrir associacions a prop de col·legis, centres esportius, així com la fixació d’unes normes d’accessos i de ventilació dels locals.

La proposta va venir de la mà de CiU, però es va acordar de manera consensuada amb el PSC i la federació cannàbica, que ara té temps per fer al·legacions.

En declaracions a Nació Digital, el regidor de Competitivitat i Ocupació, Jordi Mas, ha explicat que “ja fa molt temps que es van plantejar ordenar jurídicament les associacions cannàbiques” degut a les queixes que havien expressat els veïns. Mas creu que això permet anar el màxim enllà en les competències municipals “garantint una normativa clara, una seguretat i una qualitat”.

L’ordenança vol allunyar els locals dels estudiants i els malalts

Entre d’altres coses, l’ordenança fixa que les associacions no poden estat a prop de centres escolars, poliesportius o centres de malalts, en el que el regidor creu que és una garantia per tal que “no es promogui el consum” en aquests tipus de col·lectius.

La normativa és força novedosa a nivell estatal. Fins ara, només Girona i Donosti han aprovat una ordenança similar, i segons Mas servirà sobretot per “salvaguardar l’impacte en els veïns en tant que soroll i olors i garantir la màxima salubritat dins els locals”.

Fuente: NACIO DIGITAL

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Conoce nuestro Manual de Buenas prácticas