Si l’Ajuntament ens tanca portes, les Federacions d’Associacions Cannàbiques obrirem finestres!

11081100_817465324990598_3869570468224554879_n 

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona publica avui l’anunci que la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar el passat 6 de maig amb nocturnitat i alevosia. Aquell dia només vam poder conèixer titulars que ens permetien sobreentendre quins objectius amagava l’alcalde i l’equip de govern darrera  d’aquest pla electoralista i moralista que, malauradament, ni l’oposició ni les entitats del sector en tenien cap coneixement. (clica aquí per més informació)

Les dues federacions d’Associacions Cannàbiques – CatFAC i Fedcac – ens lamentem de la forta desconnexió que demostra l’Ajuntament sobre la realitat dels carrers de la ciutat. Pràcticament fa un any de la primera suspensió de llicències anunciada per l’Ajuntament. En aquella ocasió, ens vam alegrar de la voluntat de diàleg per a construir, entre totes i tots, un espai per a les persones usuàries de cànnabis respectuós amb la ciutat i les veïnes i els veïns.  I no era això companys, no era això… Les dues federacions hem participat dins el Consell Municipal de Benestar Social on s’han treballat uns criteris que després d’esforços i consensos queden en paper mullat. Aquesta és la participació que promou l’Ajuntament? Així és com n’és de tinguda en compte la veu de la ciutadania de Barcelona?

Després de llegir tota la documentació que per fi, des d’avui s’ha fet pública, llegim amb sorpresa com l’estigma damunt l’activitat que realitzem, el consum i la nostra condició de persones usuàries és ben viu. Lamentem profundament que l’Ajuntament no sigui capaç de proposar un pla que parli de bones pràctiques i límits on, com en totes les professions i àmbits, caldrà preveure’n les sancions pels que no les compleixen i no pressuposar que som la majoria els que amaguem conductes delictives. Avui a l’Ajuntament de Barcelona li diem PROU i li responem QUE NO, QUE NO TOLERAREM MÉS ATACS. Som persones, som usuàries, som ciutadanes. Tenim drets.

No ens quedarem amb el braços creuats i presentarem les nostres al·legacions a una normativa aprovada per una minoria, que contínua criminalitzant al sector Cannàbic, que busca la desaparició de centenars d’associacions, que porten treballant des de fa  anys amb els seus associats programes de reducció de riscos associats al consum i acompanyant-los en un model de consum responsable i de gestió de plaers basat en l’empoderament de les persones i el respecte a les llibertats. Associacions que enriqueixen el teixit associatiu de la Ciutat i que han rebut el reconeixement d’entitats i organitzacions que treballen en l’àmbit de les drogodependències.

Avui, com a resposta, convoquem la primera Assemblea General entre totes les associacions federades a les dues federacions cannàbiques com el que podrà suposar el primer pas ferm d’un camí on la implicació de totes les persones usuàries i de totes les organitzacions serà imprescindible. La reunió, convocada per demà, té un únic punt en l’odre del dia: preparar les accions de resposta a l’Ajuntament. Posarem l’èmfasi en elaborar unes al·legacions que puguin ser recolzades per tantes persones com puguem perquè el nostre model de ciutat és inclusiu, cohesionador i es construeix des dels drets i no la repressió hipòcrita que ens envia a totes i a tots als circuïts del mercat negre i il·legal.

Som moltes les persones que pensem que Barcelona pot regular i normalitzar un alternativa que suposarà un pas endavant en una altra arquitectura en les Polítiques de Drogues. Sumem esforços i ho aconseguirem.

logosfedes

 

Per a més informació:

comunicacio@fedcac.org

659 892 587

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Conoce nuestro Manual de Buenas prácticas