Mataró: La CUP s’oposa a l’ordenança que pràcticament prohibeix els clubs cannabics.

CUP Clubs cannabis mataro

La CUP s’oposa a l’ordenança que pràcticament prohibeix els clubs socials de cànnabis.

cannabis-300x200web

L’Ajuntament ha iniciat el tràmits per aprovar una ordenança que regularà l’activitat i la ubicació dels clubs socials de cànnabis a la ciutat de Mataró.
La CUP va intervenir al Ple municipal de Mataró per qüestionar l’ordenança dels clubs socials de cànnabis. El govern municipal ha proposat una ordenança més encarada cap a la prohibició que no pas cap a la regulació.
Xavier Safont-Tria, regidor de la CUP a l’Ajuntament de Mataró, va posicionar-se a favor de la regulació del consum i venda del cànnabis, en comptes de l’estigma i prohibició que no garanteixen ni un bon ús ni un bon control.
L’ús del cànnabis no només és lúdic, també té un important ús medicinal: està demostrada la seva eficiència contra el dolor crònic, els vòmits produïts per la quimioteràpia, l’esclerosi múltiple, el pàrquinson, els glaucomes…
Hi ha persones a qui no convé el consum de cànnabis com són els menors d’edat i les persones amb malalties mentals a qui no es pot permetre el seu consum. La regulació però, permetria un millor control en comptes del mercat negre il·legal que actualment existeix, en aquest sentit el regidor de la CUP va expressar: “Prefereixo un lloc controlat on se sap exactament què es consumeix i en quines condicions es consumeix”.
Tot seguit el regidor de la CUP va criticar alguns dels punts de l’ordenança que es va aprova inicialment:
•    Les limitacions per a la ubicació de clubs socials del cànnabis són tan exagerades que pràcticament no es podran posar en cap lloc de la ciutat.
•    La prohibició del cultiu de plantes al mateix local afavoreix la circulació no controlada.
•    Per què es prohibeix activitats com xerrades, música o d’altres activitats en aquests clubs?
•    Per què només podran entrar als clubs socials consumidors habituals de cànnabis? Les persones que volen un ús esporàdic o un ús medicinal han d’anar al mercat negre?
•    Per què l’ordenança prohibeix que cap persona pugui ser sòcia de més d’un club social de cànnabis? No es pot ser alhora del Barça i del València?
•    Per què l’ordenança prohibeix a un club social de cànnabis tenir una pàgina web o qualsevol altre suport comunicatiu?
L’ordenança es va a aprovar amb el vot favorable de tots els grups municipals, excepte la CUP que hi va votar en contra.
La CUP va anunciar que presentarà al·legacions a l’ordenança. Cal més formació i una altra política respecte el cànnabis tal com fan països com l’Uruguai, Bèlgica, Holanda, Suïssa, alguns estats d’EEUU…

Fuente: CUP Mataró

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Conoce nuestro Manual de Buenas prácticas