COMUNICAT

 

La Fedcac, federació d’associacions cannàbiques autoregulades de Catalunya, organisme que aposta per la regulació definitiva del sector basant el seu model en un codi de bones pràctiques i una manera de treballar transparent, i en col·laboració amb l’administració publica, ha tingut coneixement aquest matí de la intervenció del cos policial de Mossos d’Esquadra a l’associació membre Airam.

Els Mossos d’Esquadra han entrat a la seu de l’associació Airam de Barcelona en un operatiu on s’han endut detinguts 4 membres de la mateixa, tot i que no se saben encara els motius, ja que el mateix cos policial no els ha volgut facilitar.

Airam és una associació que participa en el procés regulatiu de forma molt activa des del primer dia, és membre fundador d’aquesta federació i esta al corrent de totes les obligacions administratives i fiscals que s’exigeix a qualsevol entitat d’aquestes característiques per part de l’administració, i al corrent també de totes les obligacions que s’exigeixen en el model regulatiu intern de la Federació. A més a més és una de les associacions que més ha treballat en campanyes de reducció de riscos associats al consum o inclús en l’abandonament total del consum. Tot i així, Airam ha patit tot un seguit d’intervencions les quals s’han traduït sempre amb l’arxiu del cas o l’absolució dels afectats. També cal dir que va entregar degudament tota la documentació requerida pels agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona en la inspecció rutinària administrativa de fa dues setmanes.

Des de la Fedcac condemnem rotundament aquests fets, ja que entenem que no és més que un altre dels tants que formen aquesta situació generalitzada d’inseguretat jurídica i persecució policial, de la qual les associacions cannàbiques en som víctimes. Veiem un missatge contradictori quan sen’s demana col·laborar per a la regulació i sens accepta com a interlocutors per treballar en el procés regulatiu, i al mateix temps, els mateixos òrgans públics ens impedeixen desenvolupar la nostra activitat amb normalitat a través de les intervencions policials ja gairebé periòdiques.

És per això que volem instar de nou al govern de la Generalitat en general, i als departaments de Salut i Interior en particular a accelerar aquest procés tal com varen anunciar el Febrer de 2014 i hagués estat finalitzat el passat mes de Juny si s’hagués complert amb els terminis. Així doncs demanem que finalitzin aquest procés l’abans possible i comptant amb les dues federacions, les quals ens hem ofert des del primer dia i així acabar amb aquesta persecució en la qual sempre paguen justos per pecadors i que no aporta cap benefici més que una alarma social del tot innecessària i un mal gastament d’uns recursos públics molt limitats pel context de crisi que estem travessant.

Per a qualsevol consulta, podeu escriure a: comunicacio@fedcac.org

Barcelona, 9 de Juliol del 2014. Federació d’Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Conoce nuestro Manual de Buenas prácticas