COMUNICAT

 logo fedcac

Des de la Federació d’Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya volem mostrar la nostra solidaritat amb l’associació Senzi de Barcelona , el cultiu col · lectiu de la qual, va ser intervingut a finals de la setmana passada a Tarragona, alhora que aclarir algunes informacions que estan sortint en alguns mitjans, que creiem desafortunades.

L’associació Senzi porta més de tres anys constituïda i no s’ha creat per ser usada de tapadora de macro cultius destinats al tràfic, tal com s’insinua en aquests mitjans. Creiem que s’estan fent judicis precipitats i s’està condemnant a persones abans que passin pel jutjat, titllant-les de criminals i fent judicis de valor, alhora que donant per bona la versió policial, sense ser abans contrastada de cap manera .

Senzi pertany i va ser fundadora d’aquesta Federació, que representa unes 30 associacions de Catalunya i que té com un dels seus objectius la participació en un procés de regulació de la nostra activitat, basat en el respecte a uns codis de bones pràctiques i a un model d’associació democràtica sense ànim de lucre que ens permeti poder treballar amb una mínima seguretat jurídica i que defensa els drets dels usuaris amb el màxim respecte a la legalitat vigent i a la jurisprudència. És en aquest sentit, que la nostra Federació ha estat reconeguda com a interlocutor davant del Govern de la Generalitat, mitjançant el seu Departament de Benestar i Salut, per participar en aquest procés de creació d’un marc regulador, que ens permeti desenvolupar la nostra activitat amb seguretat jurídica i respectant les lleis .

Volem fer compatibles aquests drets individuals sense ser una molèstia per a la resta de la societat i volem abordar el problema des de la salut, en comptes de des de lo penal. Per això estem desenvolupant molts projectes d’investigació i programes de prevenció, que ajudin tant als pacients medicinals a suportar les seves malalties amb major dignitat, com a les persones usuàries lúdiques, a estar informades en tot moment dels possibles riscos d’una planta que no és innòcua, proporcionant eines i serveis per prevenir i detectar riscos i danys possibles relacionats amb el seu consum. És amb una proposta d’aquest tipus i amb aquest model de treball, que intentem fer compatible el nostre consum sense caure en les xarxes il · legals, preocupant-nos de la nostra salut i de la qualitat del que consumim. I el fet que Senzi sigui una associació amb un elevat nombre de socis no vol dir que no pugui justificar que la producció intervinguda en aquest cultiu, es correspongui amb la previsió de cultiu dels seus socis en un període de temps estimat, per no haver d’acudir als mercats il · legals per autoabastir-se. En això es basa aquest model: auto-cultiu per a auto-consum, en l’àmbit privat. Però les ininterrompudes intervencions dels cultius de les nostres associacions semblen voler enviar el missatge de que és millor que ens abastim al mercat negre, fent-nos pensar que potser aquestes obeeixin a altres interessos que desconeixem .

Som part de la societat civil, intentant abordar una problemàtica d’una realitat que existeix i que, des de la política no s’ha sabut donar resposta, més que amb prohibició i repressió, el que es tradueix en molt dolor per a moltes persones i molts recursos desaprofitats. En aquests moments d’incertesa, estem proposant solucions creatives a problemes complexos, que reverteixen en la societat, creant ocupació, benestar, activitat econòmica i petits espais de llibertat, creació i autogestió, tan necessaris per a la nostra societat, alhora que desestigmatitzen als consumidors tornant-los la dignitat de no sentir-se perseguits i criminalitzats, pel sol fet de ser-ho.

Demanem que no es jutgi abans d’hora i es rectifiquin les acusacions que no han estat demostrades, perquè és un dret la presumpció d’innocència fins que no es demostri el contrari. Des de la nostra Federació no aprovem accions delictives com el tràfic il · legal i en cas que es demostri que alguna de les nostres associacions realitza activitats d’aquest tipus, s’hauran de prendre les mesures pertinents i es procedirà a l’expulsió de la mateixa, tal com succeeix amb les persones sòcies que incorren en aquest tipus d’accions i són detectades per l’associació.

Esperem que aviat es reactivi el procés iniciat al Parlament i puguem fer un pas endavant com a societat valenta que som, des de la innovació social i la responsabilitat ciutadana, consensuant i donant forma a una proposta que creiem beneficiosa per a la societat en tots els sentits i un avanç en drets i llibertats, que últimament només veiem retallar-se i reduir-se.

Per a qualsevol consulta, podeu escriure a: comunicacio@fedcac.org

Barcelona, 9 d’Abril del 14. Federació d’Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Conoce nuestro Manual de Buenas prácticas