Avui, hem fet historia.

El dia 29 de gener del 2015 el Parlament de Catalunya ha aprovat la Resolució sobre les associacions de consumidors de cànnabis on es reconeix el model del consum associatiu de cànnabis i s’insta al Govern de la Generalitat a treballar conjuntament amb les federacions cannàbiques per establir els criteris rellevants a efectes de Salut Pública i desenvolupar una normativa que reguli el funcionament dels locals de les associacions i clubs de cànnabis.

Celebrem el consens dels grups del Parlament de Catalunya a l’hora de treballar a favor d’un canvi de paradigma en matèria de polítiques drogues reconeixent el fracàs del prohibicionisme i fent un apropament cap a polítiques basades en la reducció de riscos. Des de la FEDCAC ens comprometem a continuar treballant conjuntament amb les diferents administracions, organismes i altres entitats per al desenvolupament d’una normativa completa del sector del cànnabis que doni una resposta a una realitat social innegable.

” La prohibició ja l’hem tingut, del que es tracta es que puguem avançar ” ICV EUIA

“S’han de fer polítiques de reducció de danys ” Marina Gel

Fins ara, les associacions cannàbiques es trobaven en una situació d’inseguretat jurídica absoluta. Emparades en un buit legal que permet la seva existència però que alhora provoca situacions d’indefensió i violacions constants dels drets i llibertats individuals. Per primer cop, se’ns reconeix un espai en la societat així com la nostra necessària implicació en el procés regulador.

“Aquesta resolució, és un reconeixement de la nostra existència lícita en la societat i és el primer pas cap al futur de les associacions cannàbiques. ” Angel Benito (President Club Kali i Secretari Fedcac.)

No obstant això, és només el principi. Després de molt de treball i esforç, comencem a veure els resultats i és el moment de continuar lluitant per aconseguir una regulació integral que doni una resposta a tots els interrogants que sorgeixen dels buits que existeixen actualment a la llei. El següent pas és defensar la tinença,  el transport i el cultiu per acabar amb la inseguretat de les persones usuàries i el mercat negre.

Celebrem haver arribat fins aquí i ara més que mai des de la FEDCAC fem una crida a totes les associacions per a invitar-les a participar en aquest procés i involucrar-se activament en el nostre futur.

Agraïm la col·laboració de tots i totes els que estan treballant activament amb la FEDCAC per la regulació del sector del cànnabis, UNITS FEM FORÇA, sense tots vosaltres no haguéssim arribat fins aquí.

Moltes gracies a tots,

FEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS CANNÀBIQUES AUTOREGULADES DE CATALUNYA (FEDCAC)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Conoce nuestro Manual de Buenas prácticas