Associacions cannàbiques veuen la regulació un “gran primer pas” però demanen seguir treballant

fotonoticia_20141106182330_260La Federació d’Associacions Canábiques Autoregulades de Catalunya (Fedcac) i la Federació d’Associacions de Cànnabis de Catalunya (Catfac) han considerat un “gran primer pas” la proposta de regulació dels clubs cannàbics que han acordat aquest dijous el Govern i tots els grups parlamentaris menys el PP.

En declaracions a Europa Press, el secretari de la Fedcac, Àngel Benito, ha celebrat que per primera vegada es reconegui l’ús del cànnabis recreatiu a través de la creació d’un registre oficial d’associacions de consumidors: “Això ens legitima i ens dóna força per seguir demostrant que fem les coses bé”.

“Comprenem que la proposta no hagi pogut ser més ambiciosa perquè hagués estat difícil aconseguir tant consens”, ha afegit, i ha destacat que les associacions els hagués agradat que la regulació també se centrés en el cultiu i el transport del cànnabis, i no sol en els aspectes sanitaris.

Per la seva banda, el portaveu de la CatFac, Jaume Xaus, ha manifestat davant dels mitjans la seva satisfacció per l’aprovació d’un marc regulador “tot i que no té una repercussió legal directa”, i ha celebrat que la mesura hagi prosperat al Parlament amb el suport de tots els grups menys el PP.

Per a la CatFac, “Catalunya torna a demostrar el seu caràcter obert i integrador que, una vegada més, recull les propostes dels moviments socials i adapta a elles les normatives”.

Fuente: aldia

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Conoce nuestro Manual de Buenas prácticas