300.000 persones usuàries de cànnabis. Sr. Trias, on vol que ens posem?

MAPA 150 METRES ASOCIACIONS

Amb aquest lema les dues Federacions d’Associacions Cannàbiques de Catalunya, la Fedcac i la CatFAC, presenten una imatge per visualitzar allò que l’Alcalde pretén aprovar avui unilateralment menystenint la feina feta fins ara per part de tot el sector implicat. Una vegada més, un ajuntament que decideix sense la gent, que decideix sense participació, que decideix un model de ciutat que en comptes de sumar, exclou!

El mapa, on es poden veure pràcticament tots els criteris enumerats per l’Alcalde, deixa ben clar la dificultat d’establir a Barcelona la seu d’una associació cannàbica. Això no només vulnera el dret bàsic a associar-se de totes les persones sinó que a més, afavoreix directament la creació d’autèntics monopolis del cànnabis en comptes de donar pas a un model basat en les associacions de barris formades per persones consumidores que col·lectivament s’abasteixen proporcionant seguretat, qualitat i salut en el seu consum i, per tant, vetllant per un consum responsable.

Després de sentir declaracions del Tinent d’Alcalde on relaciona directament el perillós accés a la substancia per part dels menors a les condicions estrictes de la regulació que es treuen de la màniga, només podem seguir instint en la nostra indignació. No ens cansarem de repetir que justament gràcies a disposar d’espais de consum, el menudeig al carrer es redueix, el mercat negre es redueix, el consum en la via pública es redueix. És a dir, justament per a les persones menors d’edat és més difícil que mai accedir al cànnabis. Les associacions cannàbiques són espais privats on només es permet l’entrada per a persones majors d’edat prèvies consumidores de cànnabis. Regular i promoure unes bones pràctiques per a les associacions cannàbiques és aconseguir un avenç social en la salut i la convivència de la Ciutat a través de polítiques públiques centrades en les persones i no en idees preestablertes i moralistes que no es corresponen amb la realitat del carrer.

Sr. Forn, Sr. Trias, a nosaltres també ens preocupa el fracas escolar. Un fracas escolar avui, és un futur ben negre! Però no carregui la responsabilitat al cànnabis i analitzi més profundament les polítiques d’educació, el model i els recursos que s’hi destinen. Nosaltres volem un jovent empoderat i lliure, capaç de prendre les seves pròpies decisions. Inverteixi en activitats d’educació en la gestió dels plaers i la reducció de riscos. Parli amb el sector, amb les organitzacions amb anys d’experiència i faci polítiques per a tothom en aquesta ciutat.

Per a més infomació no dubteu en contactar-nos!

comunicacio@fedcac.org

659 892 587

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Conoce nuestro Manual de Buenas prácticas